Brainstorm / Freaky / Ice Cool



Brainstorm is een partyspel waarbij je creatief met taal omspringt. Alle spelers proberen tegelijk twee afbeeldingen met elkaar te combineren door een woord, uitdrukking of filmtitel te noemen. Als het een goede combinatie is, wint de speler 2 kaarten. Wie op het einde van het spel de meeste kaarten bezit, wint het spel Brainstorm. Het spel Brainstorm speelt vlot, duurt slechts een kwartiertje en is ook geschikt voor grotere groepen.

Brainstorm is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-10
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten




Bij het spel Freaky wil je alle kaarten die je kan bijeen scharrelen, maar om ze te mogen nemen, moet je de juiste kaarten spelen. Elke kaart in Freaky heeft 3 eigenschappen : een getal, een kleur en een achtergrond kleur. Elke speler start met 3 kaarten op hand, en 3 kaarten worden open in het midden van de tafel geplaatst.


Tijdens een speelbeurt mag een speler 1 tot 3 kaarten open spelen, en elke gespeelde kaart moet ten minste 1 eigenschap bevatten van de vorige gespeelde kaart. Zodra er een stapel met kaarten gevormd wordt die minstens 4 kaarten na mekaar met een overeenkomstige karakteristiek heeft, bijvoorbeeld 4 blauwe getallen, dan mag die speler al de kaarten van die stapel nemen. De speler mag zijn hand terug aanvullen tot 3 kaarten op het einde van zijn beurt. Zodra de stapel kaarten op is, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste kaarten.

Een filmpje van Freaky van Mikes Gaming Net (in het Duits) kan je hier bekijken :


Aantal spelers : 2-10
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten



Let even op voor dit volgend cool spel : ICE COOL is een behendigheidsspel met dat tikkeltje meer. Het is het eerste 'tik-je-speelstuk' spel waarbij je speelstuk bochten maakt en kan springen.

Het is bijna etenstijd bij de pinguïns, en de kleinste pinguïns zullen eindelijk die vis krijgen waar ze al de hele tijd achter vragen. Alhoewel, sommige van deze vogels denken dat ze snel genoeg zijn om enkele vissen te vangen voordat het etenstijd is, maar ze zijn 1 belangrijk ding vergeten : de oppasser ! Elke dag zal 1 pinguïn de taak op zich nemen om de oppasser te zijn, en dat is het moment om uit te blinken. Voor elke snoodaard die de oppasser zo kan betrappen krijgt hij zelf een extra vis.


De speldoos bevatten verschillende dozen in dozen. Door deze naast mekaar te puzzelen ontstaat er een labyrint waardoor de pinguïns op jacht zullen gaan, en de oppasser op jacht naar de pinguïns die niet willen luisteren. Tijdens een speelbeurt zullen alle spelers doorheen de gangen lopen en zoveel mogelijk vis proberen te vangen. De oppasser tracht zoveel mogelijk andere spelers te vangen. Zodra de oppasser alle anderen gevangen heeft, of wanneer de spelers doorheen alle deuren met vis zijn gegaan, is de ronde ten einde. Nu mag de volgende speler oppasser zijn.


De pinguïns worden met een vingertik verder 'geduwd'. Dat kan in een rechte lijn, of in een bocht. Ze kunnen zelfs springen over de muren. Chaos en hilariteit verzekerd !

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten


Deze spellen werden geschonken door Amigo Spiele en zijn vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

 

Reacties

Populaire posts