Agricola Family Edition

Agricola is één van DE gezelschapsspellen die je als spelliefhebber zeker een keer moet gespeeld hebben. Er zijn al verschillende versies van verschenen, te samen met 10-tallen uitbreidingen. Deze keer stellen we jullie de familie versie voor : een versie waar ook meer jeugdige of de occasionele speler plezier aan zal beleven.


Je bent nog steeds een boer die in een houten boerderij woont met je vrouw en dieren. Tijdens je speelbeurt mag je exact 2 acties uitvoeren : 1 voor jezelf en 1 voor je wederhelft. De acties die mogelijk zijn kan je op de boerderij vinden : het verzamelen van grondstoffen, weides bouwen enz ...
Je denkt er misschien wel aan om kinderen te kopen om zo meer werk te kunnen verzetten, maar dan moet je eerst je huis wat uitbreiden. En denk eraan dat je die kleine snotneuzen nog eten moet geven ook.


Agricola Family Edition bestaat uit 14 rondes die onderverdeeld zijn in 6 stages, met een oogsttijd op het einde van elke stage. Die oogsttijd komt er dus na ronde 4,7,9,11,13 en 14. Elke speler start met 2 mannetjes die elk 1 actie per ronde kunnen kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden, en naarmate het spel vordert, krijg je meer acties ter beschikking. Elke ronde zal een vast aantal opties extra open komen te liggen die je dan kan gebruiken. Elke actie kan echter maar door 1 speler gekozen worden, dus het is van uiterst belang om als eerst de belangrijke acties uit te kiezen.


Als we deze familie editie vergelijken met het origineel spel, is er heel wat veranderd. De nieuwe actie elke ronde ligt vast, en het spel is wat eenvoudiger geworden door stenen en groenten uit het spel te halen. Er zijn nu ook gebouwen ter beschikking die punten opleveren voor grondstoffen waarmee je op het einde van het spel niets gedaan hebt. Er zijn geen bouwrestricties en niemand heeft een eigen speelbord. En uiteindelijk zijn er geen negatieve punten meer te verdienen.


Een filmpje over Agricola Family Edition (Engelstalig) kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 4
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts