Swords and Bagpipes

Dit spel verteld een verhaal over de confrontatie tussen Engeland en Schotland. Het is de eerste oorlog van de Schotse onafhankelijkheid. Een overwinning zit er enkel maar in als alle clans samenwerken. Maar de Schotse aristocraten verkiezen maar al te vaak voor zich zelf. Tegelijkertijd zal Koning Edward I van Engeland - bijnaam de hamer van de Schotten - er niet vies van zijn om de mensen rijkelijk te belonen die zich bij hem aansluiten.


Elke ronde zal het Engels leger het grondgebied van Schotland aanvallen. De spelers nemen de rol van Schotse clanleiders voor zich. Ze huren manschappen en sturen ze naar het gevecht. Daarna zal elke partij in het geheim kiezen welke kant ze verkiezen : Engeland of Schotland. De keuzes worden tegelijkertijd open gedraaid. Elke kant telt zijn sterktes op. Daarna is de winnende kant van het gevecht gekend.


Swords en bagpipes is gebaseerd op het fameuze Prisoner's dilemma. Een belangrijke regel die je hier bij moest onthouden is dat verraad je meer goud op zal brengen. Het is namelijk de rijkste speler op het einde van het spel dat de winnaar is. Alhoewel, als Engeland Schotland weet te veroveren, dan is de winnaar NIET de rijkste speler, maar de speler die het minste verraad heeft gepleegd.

 

Een filmpje met de spelregels in het Engels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Right Games LLC en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30-45 minuten

Reacties

Populaire posts