Cornwall

Bij Cornwell gaan de spelers proberen om het landschap wat groter te maken. Dit doen ze door tegels toe te voegen aan het speelbord - bestaande tegels dus. Daarna plaatsen de spelers hun pionnen op de tegels. Let wel, het plaatsen van de tegels hebben regels : zo moet minstens 1 soort van landschap aan eenzelfde landschap grenzen, en moeten minstens 2 zijdes van de 8 die de tegel heeft grenzen aan de reeds gelegde tegels.


Voor zover toont Cornwell een erg grote gelijkenis met Carcasonne. Hier zullen de ingezette pionnen echter geld verdienen, en geld zal je zeker nodig hebben om de pionnen terug te kunnen gebruiken. Na hun opdracht en zodra er een gebied is volledig af, trekken ze allen naar het café om het einde van hun werkdag te vieren, en je zult met geld over de brug moeten komen wil je ze daar vandaan halen.


De moeilijkheid zit hem dus in het feit dat je niet genoeg mannetjes hebt om nieuwe gebieden te veroveren. Je kan ervoor kiezen om mannetjes in een gebied te laten staan om zo hun aantal verder uit te breiden, maar dan kan dat gebied ook aantrekkelijk worden voor de andere spelers, die jou dan komen vergezellen. En je zult moeten opletten want ze kunnen het ook nog overnemen.



De spelregels worden uitvoerig - in het Duits weliswaar - in dit filmpje uitgelegd :


Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts