Favor of the pharao

We stappen weer de teletijdmachine in en flitsen onszelf een 4000 jaar terug in de tijd richting Egypte. De meeste mensen zijn gewone stervelingen, arbeiders, plebs die hard moeten werken om één persoon te plezieren met een gigantische piramide : de Pharao.


Bij Favor of the Pharao behoor jij tot die arbeidersklasse - een boerke - die tracht om zich hoger op te werken doorheen de Egyptische samenleving door zeer hard te werken en zo probeert om in de gunst te komen van de Pharoa. Invloed zal worden voorgesteld door dobbelstenen en krachten, en die zal je nodig hebben om naar een volgend trapje van de sociale ladder te kunnen klimmen.


Zodra een speler de invloed van de koningin weet te winnen, zal er een finale wedstrijd plaats vinden om de gunst van de Pharao te verkrijgen. De spelers gaan aan de slag om gebouwen op te richten aan de hand van dobbelstenen, waarbij ze aan hun worp extra dobbelstenen kunnen toevoegen of manipuleren, en dit allemaal ter voorbereiding van de finale dobbelwedstrijd tussen alle spelers om die ene Pharao te plezieren, en om het spel te winnen.


In de doos vinden we meer dan 100 tegels terug, meer dan 20 gewone maar ook speciale dobbelstenen, 10-tallen bonus tokens,, piramides en veel meer. Door verschillende begin instellingen zijn er vele combinaties mogelijk, zodat geen enkel 2 spellen het zelfde zullen zijn.


Dit spel werd geschonken door Bezier Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts