Takamatsu

Er is spanning alom in de hoofdstad, als Shogun Tokugawa Ieyasu de Han van Takamatsu wil toekennen in een uitdaging. De daimyos die het tegen mekaar opnemen volgen eenvoudige regels en zien al snel dat ze de samoerai van de anderen kunnen gebruiken in hun eigen voordeel.


Takamatsu is een spel waarbij conflicten en samenwerking hand in hand gaan, waarbij de speler trachten om hun samoerai in hun eigen kamers te plaatsen. Het paleis bestaat uit 2 cirkelvormige paden die op een bepaald punt samen komen, en iets verder terug uit mekaar gaan. De spelers hebben 5 tot 7 samoerai die gescheiden zijn door 2 met kleuren gecodeerde kamers in het begin van het spel, en door een rij van puntkaarten. Enkele daarvan liggen gedekt.


Tijdens een speelbeurt kies je een kamer waarin ten minste één van je samoerai staat, en dan beweeg je een aantal samoerai in deze kamer volgens de richting van de klok. Staat er slechts één samoerai in die kamer, mag je maar 1 vakje ver bewegen. Staan er 2, dan mag je beiden 2 vakjes ver bewegen, of slechts 1 samoerai maar 1 vakje. Tenzij er een tegenstander bij jou staat, dan moeten ze beiden 2 vakjes ver bewegen. Als een kamer 3 of meer samoerai heeft, moet er tenminste 1 achter gelaten worden. Als een samoerai zijn beweging stopt in een kamer van dezelfde kleur, krijgt de daimyo van die samoerai de bovenste puntenkaart. Voor elke open puntenkaart die je krijgt, mag je score pion verder gezet worden. Zodra iemand 20 punten heeft, zal de huidige ronde afgewerkt worden. Gewonnen puntenkaarten die nog gedekt waren worden nu open gelegd, zodat de totale score kan berekend worden.


Dit spel werd geschonken door Mücke spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts