Helvetia Cup

Helvetia Cup bestaat al sinds 2012, maar het komt nu pas bij in ons bestand. Helvetia is een land dat niet alleen ontstaan is uit diplomatische relaties, maar ook uit een oorlog. Ondertussen wordt er geen bloed meer vergoten onder de mensen van Helvetia, maar ze beslechten vetes nu op een andere manier, meer bepaald onder de vorm van een nieuwe sport : de Helvetia Cup.


Helvetia Cup kan je beschrijven als een simulatiespel van voetbal, gemengd met tactische vaardigheden, strategie en een portie geluk, en dit in een fantasy-achtige omgeving. Elke speler is een coach van een ploeg in enorme en epische kampioenschappen. Je kan dit spel zelfs in 2 modi spelen : de ene is de familie versie, de andere de meer geavanceerde versie.



De regels in het kort kan je best als volgt samenvatten :
In Helvetia Cup nemen het 2 fantasy teams het tegen mekaar op.
Jij speelt de coach van een voetbalploeg die bestaat uit 9 spelers. Voor elk spel kies je 1 doelman, 4 spelers en 2 vervangers.
Elke speler is gedefinieerd door zijn mogelijkheden of kunnen, zoals bijvoorbeeld dribbelen, schieten, tackelen, druk zetten, enz .. Elke beurt kan je al je spelers bewegen. 1 hexagonaal vakje ver bewegen kost niets, maar als je verder wil bewegen, zal je daar 'boost' moeten aan spenderen. Is er een speler zonder 'boost', dan zijn al zijn mogelijkheden gedeeld door 2.
Na het bewegen mag, indien de verdediger een speler in hetzelfde hexagonaal vak als de bal heeft, proberen om enkele acties uit te voeren. Bijvoorbeeld om de bal af te snoepen of die speler te tackelen. Als de aanvaller daarna nog steeds de bal heeft, mag deze proberen om op doel te schieten of een pas te geven.



Dit spel werd geschonken door Helvetia Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts