Dark Moon

De liefhebbers van Battlestar Galactica - en dat zijn er wel een paar bij Het Geel Pionneke - kunnen maar beter hun oren spitsen ! Deze Dark Moon van Stronghold games is namelijk een heruitgebrachte versie van Battlestar Galactica Express. Die moest je vroeger zelf afprinten om te kunnen spelen.


Noguchi Masaki Interplanetary Mining Corporation is een mond vol voor de naam van een ruimtekolonie die werd opgericht om plutonium te zoeken in de ruimte. Door een onbekend voorval in deze kolonie kwamen uiteindelijk 2 mijners terug naar de basis met 'iets' raar in hun ruimtepak. Niemand had er erg in, maar toen begon de ellende : de ene moord na de andere moord nam plaats. Uiteindelijk blever er nog maar 7 overlevenden over. Aan jou uit te zoeken wie er geïnfecteerd is door dit 'ding' !


De meeste fans van BSG kennen die soort van spel wel : een deel is bemest, en ander deel is dat niet. Als je niet besmet bent probeer je het einde van het spel te halen, ben je wel besmet, probeer je alles te saboteren. Onbesmette mensen kunnen winnen zodra er 3 evenementen en een slot evenement opgelost worden. Dat kan je doen door taken te volbrengen. Mislukt een taak, zal er schade aangebracht worden aan je post, schilden of zelfs spelers.


Er zijn 2 soorten taken. Een daarvan zijn taken waarbij je een medespeler vraagt of deze iets wil opofferen aan een andere speler, zoals een dobbelsteen doorgeven. Doet je medespeler dit, dan is de taak gelukt, anders mislukt de taak en krijg je schade. Bij een andere soort van taak kunnen de spelers met z'n allen bepalen of ze gaan meedoen aan die taak of niet.  Hierbij speelt geluk ook wel een rol aangezien er dobbelstenen aan te pas komen. En de dobbelstenen hebben meer een negatieve zijde dan een positieve zijde.

Het slot evenement bestaat uit een kaart met vakjes, en op die vakjes komen per gelukte taak een blokje te liggen. Op de kaart staan ook effecten die van toepassing zijn in het begin, tijdens of na het evenement.


Als speler kan je 1 actie kiezen uit de volgende :
- Herstellen : herstel schilden, een speler of de outpost door 3 dobbelstenen te dobbelen en er 1 positieve af te leggen in de gemeenschappelijke voorraad.
- Eenzame wolf : probeer een event kaart te halen door 3 dobbelstenen te dobbelen en er 2 positieve af te leggen in de gemeenschappelijk voorraad.
- Geef opdracht : offer je eigen actiepunt op voor een andere speler.
- Stemming : je start een stemming om iemand die je denkt dat hij of zij besmet is in quarantaine te plaasten of te dumpen. Een speler in quarantaine mag maar met 2 dobbelstenen dobbelen, mag geen taken meer nemen of herstellingen uitvoeren.
- Maak jezelf bekend als besmette. Waarom zou je dit doen ? Wel omdat de besmette speler dan zijn speciale eigenschap kan gebruiken, en uit nieuwe saboterende acties kan kiezen.



Liefhebbers van BSG die er van houden om hun gezicht strak te houden bij elke beschuldiging, die van de spanning houden van wie is nu wel en wie is nu niet besmet, maar die er tegen opkijken om een spel van 2 tot 3 uur te spelen, kunnen misschien beter deze Dark Moon spelen. De spanning is identiek, het spel speelt sneller en het artwork breng je zeker in de gepaste stemming.


Dit spel werd geschonken door Stronghold games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 3-7
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts