CVlizations

In de reeks CV-spellen van Granna konden jullie dit jaar in februari al de uitbreiding CV Plotki (zie http://geelpionneke.blogspot.be/2015/02/cv-plotki.html) en het basisspel in 2013 (zie http://geelpionneke.blogspot.be/2013/12/cv.html) al spelen. Vandaag stellen we jullie een nieuwe telg in de familie voor : CVlizations.



Jij bent de leider van een stam, en je krijgt de taak op jou om de CV (Curriculum Vitae) hiervan te schrijven. Om dit te doen, kies jij welke orders er gegeven moeten worden, en welke uitvindingen, gebruiksvoorwerpen, gebouwen en ideologen moeten ontwikkeld worden. De graad van tevredenheid of het geluk van je mensen in je stam hangt af van jou !


Het spelmechanisme is voornamelijk gebaseerd op het kiezen van acties. In elke beurt zal elke speler 2 opdrachtkaarten kiezen, en de sterkte van die acties zijn afhankelijk van hoeveel andere spelers diezelfde actie gekozen hebben. Voor de rest managen of controleren de spelers hun grondstoffen om ideeën te ontwikkelen, en de speler die uiteindelijk de meeste gelukspunten weet te verzamelen, is de winnaar.



CVlizations werd geschonken door Granna en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts