Burger Boss

Een traditie die we in ere willen houden na 3 dagen rondslenteren op de spellenbeurs in Essen, is een bezoekje aan de Burger King op de terugweg naar huis. In principe hadden we dit spel mee binnen kunnen nemen om in deze fastfood keten even te spelen, maar waar begin je te zoeken in het koffer vol met spellen ?



Burger Boss is een kaart-en-dobbelspel , waar de spelers keuzes hebben om met één van de 5 fastfoodketens te spelen : Hipster Hamburgers, McDowells, Big Tasties, Great Burger of Burger Prince. Elke speler neemt een keuken - dat is een kaart met een grill en een ijskast - 2 personeelsleden - dat zijn hier dobbelstenen - en geld om te starten. Iedereen is nu klaar om de deuren van zijn restaurant op te zwieren.



Vanaf nu start de wedstrijd per fastfood keten om als eerste het eten te verkopen en te serveren aan de hongerige klanten. Hoe langer de klanten moeten wachten, des te meer honger ze krijgen. En uiteindelijk bestellen ze geen Large menu, maar een XL menu, en daarna zelfs een Supersize menu. De kunst bestaat erin om de juiste burger te maken die ze graag hebben, en daarna te wachten totdat ze er zo veel mogelijk willen voor betalen. Je kan dus wachten om te verkopen, maar als je te lang wacht kan de concurrentie je voor zijn.


Elke ronde start doordat de spelers hun dobbelstenen rollen. De speler met de laagste score mag beginnen, daarna mag de 2de laagste spelen enz. De volgorde van spelen heeft een grote invloed op het spelverloop, en kunnen de spelers dus ook kiezen om slechts met 1 dobbelsteen te rollen. Daarna kunnen deze dobbelstenen gebruikt worden om ingrediënten te kopen, om andere werkers aan te nemen, je keuken uit te breiden en zo meer. Er zal een constante stroom van nieuwe klanten zijn, en wie op het einde van het spel het meeste geld heeft, is de beste kok en winnaar van Burger Boss.

Dit spel werd geschonken door Legend Express en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts