V!ceVersa

De Duitstalige versie die wij van dit spel hebben ontvangen heet : Schau mal - was ist anders ?
De internationale versie heeft de iets beter klinkende titel V!ceVersa mee gekregen.


V!ceVersa is een kaartspel voor kinderen. De kaarten bevatten allerlei illustraties, waarvan de tekeningen hier en daar lichtjes verschillen. Er zitten ook kaarten tussen waar het verschil duidelijk te zien is. De spelers starten met 1 paar kaarten op hand, en in het midden van de tafel liggen bij de start 5 kaarten open. Heel even krijgen de spelers om deze tekeningen in hun geheugen te prenten. Dan sluiten de spelers allemaal hun ogen, en zal een spelleider alle kaarten gedekt leggen. Die speler die als eerste die kaart kan vinden waarvan de tekening lichtjes anders is, mag deze in het midden van de tafel leggen, bij de andere kaarten.


Zo zal ronde na ronde het spel moeilijker worden, en geraken ook de spelers van hun kaarten vanaf.
Wie het gelukt was om een kaart in het midden van de tafel te leggen, mag in de volgende ronde een nieuwe kaart omdraaien waardoor het motief zal veranderen.

Je merkt het dat een fotografisch geheugen in dit spel zeker van pas zal komen. Sommige verschillen zijn zo klein, dat je ze pas bij een 2de blik opmerkt. Het blijft echter een heel eenvoudig kinderspel, waarbij de tekeningen op de kaarten de kinderen zeker zullen aanspreken.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten


Reacties

Populaire posts