The Little Prince: Make Me a Planet

Een ruimtespel voor kinderen ! Het bestaat ! De eerste stappen naar de fantasy boardgame wereld worden met dit spelletje gemaakt.
Elke speler zal zijn eigen planeet moeten bouwen om voor een mooie thuishaven te zorgen voor de dieren van de kleine prins. Zo zijn daar de vos, het schaap, de olifant en de slang enz ... Je moet er wel op letten dat er niet te veel vulkanen en baobab bomen zijn.


Elke ronde kiest de startspeler één van de 4 stapels van tegels en neemt zoveel tegels als er spelers zijn. Hijzelf kiest één tegel en duidt een andere speler aan die een andere tegel moet kiezen. Deze nieuwe speler neemt dan de tegel en start met het bouwen van zijn eigen planeet voor zich op tafel.
Deze speler zal dan weer op zijn beurt een andere speler aanduiden, en zo verder, totdat elke speler een tegel heeft ontvangen. De laatste speler zal de enige overblijvende tegel moeten nemen.
De laatste speler mag nu wel startspeler worden in de volgende ronde.



Baobab bomen zullen op bepaalde tegels groeien, en als je er veel van hebt, is dat niet goed. Als je 3 zulke tegels hebt op je planeet, moet je deze 3 tegels omdraaien en zullen de voorwerpen op deze tegel niet meetellen voor punten op het einde van het spel.
Op het einde van het spel zal de speler met de meeste vulkanen ook nog zoveel punten verliezen als hij vulkanen heeft. Punten scoor je door voorwerpen op de tegels.


Dit spel werd geschonken door Ludonaute en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts