Dungeon Roll

Dungeon Roll valt op tussen alle andere gezelschapsspellen. 99% kans dat de vorm van de doos er iets mee te maken heeft. Dat is namelijk een kleine schatkist.
Het doel van de spelers is om de meeste punten te verzamelen door het bevechten van allerlei monsters, door tegen een draak te vechten en schatten te ontdekken. Elke speler kiest een eigen held, zoals de Mercenary, de Half-Goblin of de Enchantress. Elk karakter zal je unieke krachten geven in het spel. Daarna zullen de spelers beurtelings de avonturier zijn, die volle goede moed het doolhof in gaat op zoek naar glorie.


De avonturier stelt zijn team samen door te dobbelen met de 7 team dobbelstenen, terwijl een andere speler de dungeon lord zal zijn. De dungeon lord zal met een aantal doolhof dobbelstenen dobbelen. Het aantal dobbelstenen is afhankelijk van hoe ver de avonturier al in het doolhof is geraakt.
De avonturier zal dobbelen om de monsters te verslaan, om schatkisten te vinden, en om eerder verslagen makkers terug tot leven te wekken met toverdrankjes. Om een schat te verkrijgen, zal je deze uit het schatkistje at random moeten trekken.


Zodra er 3 of meer draken verschijnen op de dobbelstenen van de dungeon lord, zal de draak wakker worden. De avonturier zal het dan tegen dit gigantisch monster moeten opnemen. Maar op je eentje kan je deze nooit verslaan : je zult minstens 3 verschillende maten moeten hebben...

Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dungeon Roll is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.



Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts