The Witches: A Discworld Game

The Witches : A Discworld Game is de tweede telg uit het driedelig luik met de setting van Terry Pratchett's Discworld. Het eerste spel heet Discworld: Ankh-Morpork die jullie al eventjes bij Het Geel Pionneke kunt spelen.


Deze The Witches speelt zich af in het magische land van Lancre. De spelers nemen de rol aan van een heks in opleiding, zoals Tiffany Aching of Petulia Gristle, die hun vak aan het leren zijn en met alle bijkomende moeilijkheden leren om te gaan. Wil je meer over dit land en deze karakters weten kunnen we je ten zeerste de boeken aanraden.


Een sublieme mix van headology, dat iets zoals psychologie (enkel denken heksen dat dit een slecht woord is), magie en natuurlijk de o zo belangrijke theepauzes, waarin onze heksen alles behandelen zoals een ziek varken genezen tot een invasie van elven. Elke heks zal proberen beter te zijn dan de andere in alles, maar toch moeten ze af en toe samen werken om bepaalde situaties niet uit de hand te laten lopen.


Het leven kan hard zijn voor een jonge heks in Lancre. Maar vrees niet, enkele karakters van Terry Pratchett zullen jullie ten gepaste tijden bijstaan om te helpen. Zo is daar Granny Weatherwax, Nanny Ogg en Magrat Garlick die jullie zullen helpen. En zodra het echt dreigt uit de hand te lopen, kan je nog altijd een kopje thee gaan drinken met één van je collega heksen.
Dit spel kan je zowel coöperatief of competitief met en tegen mekaar mekaar spelen, en het is zelfs solo te spelen.


The Witches werd geschonken door Mayfair Games en is in februari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts