Der Geheimnisvolle Spiegel

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de meest geheimzinnige van het land ?  Dat moet vast en zeker dit nieuwe spel van drei magier spiele zijn !


De spelers zijn jonge magiërs die een huis gaan verkennen. Door in een spiegel te kijken kunnen ze zien wat er allemaal te vinden is. Ze willen hun mede-magiërs een voorwerp laten raden waarvan ze de vorm in de spiegel tekenen.

Elke speler neemt een magische tegel en schuift deze in de onderkant van één van de tegelhouders. Daarna worden de 46 magische symbolen geschud. Op deze tegels staan de lijnen van een figuur, zoals bijvoorbeeld een ster, een vlinder, een kaars, een spinnenweb enz ...
De startspeler tekent een tegel na door met de toverstaf op de achterkant van de spiegel de figuur te vormen. De andere spelers zitten voor deze spiegel en zien een lichtpunt doorheen de spiegel een figuur vormen. Zij trachten te raden welke figuur men zoekt. De speler die het juiste antwoord als eerste weet, mag de volgende tegel tekenen. Dit gaat zo verder tot dat iemand zijn tegel uit de houder springt.



Je kan dit spel ook met 2 spelers spelen, en dan zal dit een co-operatief spel worden.
Beurtelings mogen ze dan tekenen en raden. Indien een speler 3 keer getekend heeft en de medespeler kan nog altijd niet raden welk figuur het is, dan zal die tegel in een derde houder gezet worden. Zodra de ladder vol is voor de spelers hun ladder gevuld is, dan zullen ze beiden verliezen.


Dit spel werd geschonken door Drei magier spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts