Cappuccino

Kijk eens aan, een 2de spel met een koffienaam deze maand. Een paar dagen geleden lieten we jullie al kennis maken met café Melange, nu is het de beurt aan een overheerlijke cappuccino.


Cappuccino is een een zeer mooie en deftige doos verpakt. Eenmaal de doos open gaat zal je verbaasd zijn wat er in zit : 64 plastieken koffiebekertjes en een kleine handleiding : that's it.
Geen kaarten, geen dobbelstenen, geen speelbord, nee, zelfs geen zandloper. Eenmaal je de regels gelezen hebt, wat zo een dikke 3 minuten zal duren, zal je misschien doorhebben dat dit eigenlijk een herwerkte versie is van een bestaand spel : Avalam.

Dit spel kan je echter met 4 personen spelen. Er zijn 4 verschillende kleuren van bekertjes, 16 per kleur. Die worden at random tegen mekaar ondersteboven op de tafel gezet. De startspeler mag dan eender welk bekertje, al dan niet van hem, verplaatsen en bovenop een andere beker zetten, zolang de stapel met bekers die bedekt wordt niet hoger is dan degene die erop komt te staan. Daarna is de beurt al aan de volgende speler. Het spel gaat verder totdat alle bekers of stapels van bekers afgezonderd staan, en dus ook niet meer op een naburige stapel kan springen.


De stapels waar jou beker bovenaan staan worden dan allemaal op mekaar gezet, en zo ook die van de tegenstanders. Wie het lukt om de hoogste stapel te maken is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Matagot en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts