Goblins Inc

Liefhebbers van Galaxy Trucker, opgelet, want dit kan wel eens spek naar jou bek zijn.

Bij Goblins, Inc. stopt de grote baas ermee. En hij is op zoek naar een waardige opvolger. Die opvolger gaat hij tussen het werkvolk, namelijk de goblins zoeken. En hoe beslist de ex-baas wie de nieuwe baas mag worden ? Door de goblins te laten doen wat ze altijd al doen in het fabriek : het maken van enorme grote robotten, en die dan tegen mekaar laten vechten.

Deze robot is bijna klaar.
Dit spel is semi-coöperatief. Je zult in totaal in 2 rondes 2 robotten maken, en telkens met een andere partner. Nadat elk team zijn robot gemaakt heeft, volgt er een gruwelijk gevecht dat de stukken ervan af vliegen. De robot die voor de 4de aanvalsgolf zonder bemanning valt, verliest die ronde. Indien na 4 aanvallen beiden robotten nog overeind blijven staan, wint de robot of het team die de meeste stukken van de tegenstander heeft geschoten.

De controller van de piloot om de robot te besturen.
Maar scoren kan je ook nog op een andere manier : iedereen krijgt namelijk geheime missies.
Die missies kunnen zijn : schiet zoveel mogelijk wapens bij de tegenstander eraf, of zorg ervoor dat jou robot verliest, of zorg ervoor dat er heel veel schilden op jou robot in stand blijven, enz ...
En jou partner die samen met jou de robot maakt, die zelf ook eigen geheime missies kiest, weet hier helemaal niets van ! Met andere woorden, je werkt samen aan 1 robot, maar het kan zijn dat je partner iets helemaal anders van plan is dan jij.

De controller van de technieker.
Het aanvallen op zich werkt met dobbelstenen. Afhankelijk van het aantal wapens op je robot mag je met een aantal dobbelstenen dobbelen. Dobbel je bijvoorbeeld een drie en een vijf, zal je op de 3e en 5e rij van de vijandelijke robot schieten. Vooraleer je begint de vechten, moet eerst de piloot de robot nog besturen. Dit wil zeggen laten draaien naar links, rechts of volledig omdraaien. Daarnaast moet de piloot ook nog in het geheim aanduiden in welke richting de robot gaat schieten. Tegelijkertijd zal de technieker proberen een tactiekkaart te bemachten, die je aanzienlijk kan verder helpen tijdens het vechten. Dit alles worden door de 2 teams tegelijkertijd uitgevoerd.

Een chaotisch maar erg leuk spel, dat redelijk vlot en snel speelt. Er zijn zelden momenten dat je moet wachten omdat er iemand anders aan de beurt is: je zal constant in de weer zijn. Enkel vonden we de eindscores nogal ver uit mekaar liggen, zeker als je de pech hebt om 2 maal in een verliezend team te zitten. Het artwork is weer om duimen en vingers van af te likken, zoals we gewoon zijn van CGE.

De cover laat al vermoeden dat het er chaotisch kan aan toegaan.
Dit spel werd geschonken door Czech Games Edition en is spel van de maand februari bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur


Reacties

Populaire posts