Op de wei, klaar, af!

Op de wei, klaar, af! is de titel van één van de nieuwste Haba spellen die we onlangs mochten ontvangen. Leuk dat er nog eens een spel uitkomt voor de allerkleinsten. (vanaf 3 jaar)

Zodra het zonnetje boven de horizon verschijnt, beginnen de dieren op de boerderij al ongeduldig met hun hoeven te stampen. Ze hebben honger en willen van het sappige gras proeven op de wei. Maar boer Tim (en boerin Marjolijn) zijn ziek en moeten vandaag te bed blijven. Waarschijnlijk te diep in het glas gekeken tijdens het 4-jarig bestaan van Het Geel Pionneke de dag voordien. Wie moet er nu op hun dieren passen ?

Mooi, kleurrijk en degelijk spelmateriaal zoals we dat van Haba gewoon zijn.

De spelers zullen boer Tim een handje toesteken door de dieren naar het groene grasland te begeleiden. De speler die 2 kaarten kan vinden met het zelfde aantal emmers erop, tussen de talrijke bloemkaarten, mag het eten voor de dieren verzamelen en een weg bouwen naar het grasland. De spelers die het beste geheugen hebben, en een beetje geluk met de dobbelsteen, zullen als eerste de dieren uit de stal naar het weiland kunnen leiden.

Los geht's !
Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts