Oddville

Welkom in de meest rare stad ooit : Oddville.
Raar genoeg ben jij uitgekozen om mee te helpen bouwen aan deze stad, tesamen met je medespelers.


 Je zal gebouwen moeten plaatsen op een tactische manier om zo meer macht en faam te verkrijgen, en zodoende de plannen van je tegenstanders te dwarsbomen. Door je werkkrachten goed te beheren kan je grondstoffen verkrijgen, maar ook geld en bouwprojecten. Plaats de straten van de stad zodanig dat je toegang krijgt tot grondstoffen en geld van nabij gelegen gebouwen, ook al zijn die niet van jou. Maak indruk op de juiste gilde, en je zal een bezoekje mogen ontvangen van een lid van die gilde, die je graag zal helpen.

Oddville is dus een stad-bouw spel, gebaseerd op kaarten, waarbij alle acties uitgevoerd worden door het uitspelen van één van je 4 werkmannen. Elke werkman kaart heeft een unieke kracht en kan op verschillende manieren gebruikt worden : om een project te verkrijgen, om grondstoffen te verzamelen, of om geld te sparen. Tijdens je beurt kan je kiezen om een kaart te spelen, of om een stuk van de stad te bouwen. Als je dat stuk van de stad kunt laten aansluiten op aangrenzende steden en straten kan je bonussen vergaren.

Je 4 werkmannen.

 De stad zal stilaan groeien, na elke bijdrage van elke speler. Hierdoor zal de waarde van de gebouwen van een speler steeds wijzigen. Zodra een speler zijn 6de gebouw weet neer te leggen, is het spel ten einde.

Dit spel werd geschonken door What's your Game ? en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur :  45 minuten

Reacties

Populaire posts